Wat te doen in Goes: Tips voor een onvergetelijke dag

Goes, een pittoresk stadje in de provincie Zeeland, heeft een breed scala aan activiteiten en bezienswaardigheden te bieden voor zowel inwoners als bezoekers. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, cultuur, winkelen of culinaire hoogstandjes, Goes heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost nemen we je mee langs de leukste dingen om te doen in Goes, inclusief praktische tips voor een perfect bezoek.

1. Ontdek de Historische Binnenstad

De historische binnenstad van Goes is een echte trekpleister. Wandel door de smalle straatjes en geniet van de prachtige oude gebouwen en monumenten.

Hoogtepunten:

  • Grote of Maria Magdalenakerk: Deze imposante kerk uit de 15e eeuw is een van de blikvangers van Goes. Bezoek de kerk en bewonder de gotische architectuur en het prachtige interieur.
  • Stadhuis: Het stadhuis op de Grote Markt is een pareltje van laatgotische architectuur. Neem een kijkje binnen of geniet van een kopje koffie op een van de terrassen rondom het plein.
  • Oude Haven: De idyllische oude haven van Goes biedt een romantische setting. Wandel langs de kades en bekijk de historische schepen die hier vaak aanmeren.

2. Bezoek Musea en Galeries

Goes heeft verschillende musea en galeries die zeker een bezoek waard zijn.

Hoogtepunten:

  • Historisch Museum De Bevelanden: Dit museum biedt een fascinerende kijk op de geschiedenis en cultuur van Zuid-Beveland. Van archeologische vondsten tot traditionele klederdracht, er is hier van alles te zien. Openingstijden variëren, dus check de website vooraf voor actuele informatie.
  • Galerie van Slagmaat: Deze galerie toont werken van zowel lokale als nationale kunstenaars. De collectie varieert van schilderijen tot beeldhouwwerken, en er zijn regelmatig nieuwe exposities.

3. Winkelen in Goes

Goes staat bekend om zijn gevarieerde winkelaanbod. Van boetiekjes tot grote winkelketens, je vindt het hier allemaal.

Hoogtepunten:

  • Lange Kerkstraat: Deze straat is de hoofdwinkelstraat van Goes en biedt een mix van bekende merken en unieke boetiekjes. Perfect voor een middagje shoppen.
  • Zaterdagmarkt: Elke zaterdag is er een gezellige markt op de Grote Markt. Hier kun je terecht voor verse producten, lokale delicatessen en handgemaakte spullen.

4. Culinaire Hoogstandjes

Goes heeft tal van restaurants en cafés waar je kunt genieten van heerlijke maaltijden en drankjes.

Hoogtepunten:

  • Restaurant De Kluizenaer: Dit restaurant biedt een verfijnde culinaire ervaring met seizoensgebonden gerechten. Perfect voor een romantisch diner of een speciale gelegenheid. Reserveren is aanbevolen.
  • Brasserie Katoen: Gelegen in het hart van Goes, biedt deze brasserie een ontspannen sfeer en een gevarieerd menu. Van ontbijt tot diner, je kunt hier de hele dag door terecht.
  • Koffiebar Kale & de Bril: Voor een goede kop koffie en huisgemaakte taart ben je hier aan het juiste adres. De gezellige inrichting maakt het de perfecte plek voor een pauze tijdens het winkelen.

5. Evenementen in Goes

Goes organiseert gedurende het jaar verschillende evenementen die een bezoek extra bijzonder maken.

Hoogtepunten:

  • Goese Kermis: Een van de grootste en bekendste kermissen in Zeeland. Met tal van attracties, kraampjes en optredens is dit een evenement voor het hele gezin. De kermis vindt plaats in de zomer, dus check de exacte data.
  • Jazz by the Sea: Dit jaarlijkse jazzfestival trekt muziekliefhebbers van heinde en verre. Geniet van live optredens op verschillende locaties in de stad.
  • WinterWonderland: Tijdens de wintermaanden wordt Goes omgetoverd tot een magisch winterlandschap met een ijsbaan, kerstmarkt en feestelijke verlichting. Perfect voor een gezellige dag uit.

Praktische tips voor bezoekers

Om het meeste uit je bezoek aan Goes te halen, volgen hier enkele praktische tips:

  • Beste tijd van het jaar: Goes is het hele jaar door een bezoek waard, maar de lente en zomer zijn bijzonder aangenaam vanwege het milde weer en de vele buitenactiviteiten en evenementen.
  • Openingstijden: De meeste winkels zijn geopend van maandag tot en met zaterdag. Op donderdagavond is het koopavond en zijn veel winkels langer open. Musea en andere attracties hebben wisselende openingstijden, dus check altijd vooraf de website.
  • Toegangsprijzen: Veel bezienswaardigheden en evenementen in Goes zijn gratis toegankelijk. Voor musea en sommige speciale evenementen kunnen toegangsprijzen gelden. Kijk op de websites voor de meest actuele informatie.
  • Vervoer: Goes is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het treinstation ligt op loopafstand van het stadscentrum, en er zijn diverse parkeermogelijkheden in en rondom de stad.

Goes is een veelzijdige bestemming met een rijke historie, een levendige cultuur en een breed scala aan activiteiten. Of je nu komt voor de historische binnenstad, de musea, het winkelaanbod, de culinaire hoogstandjes of de leuke evenementen, Goes heeft voor iedereen iets te bieden. Plan je volgende uitstapje naar Goes en ontdek zelf wat deze charmante stad allemaal te bieden heeft!

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Inhoudsopgave

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verwante Artikelen

Ontdek Artikelen die Aansluiten bij Jouw Interesses

Geschiedenis van Goes: Van kreekdorp tot stad

Goes, een charmant stadje op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Wat …

Bijzondere gebouwen in Goes: Een reis door de tijd

Goes, een charmante stad in het hart van Zeeland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. In deze blogpost nemen …

Het ziekenhuis in Goes: Alles wat je moet weten

Het ziekenhuis in Goes, officieel bekend als het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), speelt een cruciale rol in de gezondheidszorg van Zeeland. …

Airbnb in Goes: De ultieme gids voor een onvergetelijk verblijf

Goes, gelegen in het hart van Zeeland, is een stad die veel te bieden heeft voor bezoekers. Of je nu komt voor …