Het ziekenhuis in Goes: Alles wat je moet weten

Het ziekenhuis in Goes, officieel bekend als het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), speelt een cruciale rol in de gezondheidszorg van Zeeland. Met een breed scala aan diensten en specialisaties biedt het ADRZ hoogwaardige zorg aan bewoners en bezoekers van de regio. In deze blogpost geven we uitgebreide informatie over het ziekenhuis, de aangeboden diensten, de geschiedenis, de faciliteiten, en de locatie. Daarnaast delen we praktische tips voor patiënten en bezoekers om hun ziekenhuiservaring zo aangenaam mogelijk te maken.

Geschiedenis van het ziekenhuis

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oprichting in de 20e eeuw. Het ziekenhuis is vernoemd naar de beroemde Nederlandse admiraal Michiel de Ruyter, die in de 17e eeuw leefde. Door de jaren heen is het ADRZ uitgegroeid tot een modern medisch centrum met meerdere locaties in Zeeland, waaronder Goes, Vlissingen, en Zierikzee. De locatie in Goes is het grootste en meest uitgebreide van de drie.

Aangeboden diensten en specialisaties

Het ADRZ in Goes biedt een breed scala aan medische diensten en specialisaties om aan de behoeften van de gemeenschap te voldoen. Hier zijn enkele van de belangrijkste specialisaties:

1. Cardiologie

Het cardiologisch centrum van het ADRZ biedt uitgebreide diagnostiek en behandeling voor hart- en vaatziekten. Het team van cardiologen werkt nauw samen met andere specialisten om patiënten de beste zorg te bieden.

2. Oncologie

Het oncologisch centrum is gespecialiseerd in de diagnose en behandeling van kanker. Het centrum biedt een multidisciplinaire aanpak, waarbij oncologen, chirurgen, radiologen en andere specialisten samenwerken om individuele behandelplannen te ontwikkelen.

3. Orthopedie

De afdeling orthopedie behandelt aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals botten, gewrichten en spieren. Patiënten kunnen hier terecht voor zowel conservatieve behandelingen als operaties.

4. Neurologie

De neurologen in het ADRZ behandelen aandoeningen van het zenuwstelsel, zoals beroertes, epilepsie, en multiple sclerose. De afdeling beschikt over geavanceerde diagnostische apparatuur om nauwkeurige diagnoses te stellen.

5. Gynaecologie en verloskunde

De afdeling gynaecologie en verloskunde biedt zorg aan vrouwen tijdens alle fasen van hun leven, van zwangerschapsbegeleiding tot menopauzezorg. Het ADRZ heeft een moderne kraamafdeling waar vrouwen kunnen bevallen in een veilige en comfortabele omgeving.

Faciliteiten

Het ADRZ in Goes beschikt over moderne faciliteiten om patiënten en bezoekers een comfortabele ervaring te bieden:

1. Poliklinieken

Het ziekenhuis heeft verschillende poliklinieken waar patiënten terecht kunnen voor consulten en behandelingen bij specialisten. De poliklinieken zijn uitgerust met de nieuwste medische technologieën.

2. Verpleegafdelingen

De verpleegafdelingen zijn ontworpen om patiënten een comfortabele verblijfservaring te bieden. Elke afdeling heeft ruime kamers, waarvan sommige privé zijn, en er is aandacht besteed aan rust en privacy.

3. Spoedeisende Hulp

De spoedeisende hulp (SEH) van het ADRZ is 24/7 geopend voor acute medische zorg. Het SEH-team bestaat uit ervaren artsen en verpleegkundigen die klaarstaan om patiënten snel en efficiënt te helpen.

4. Operatiekamers

Het ziekenhuis beschikt over state-of-the-art operatiekamers die zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Dit stelt de chirurgen in staat om een breed scala aan operaties uit te voeren, van routine-ingrepen tot complexe procedures.

5. Diagnostische Afdelingen

De diagnostische afdelingen bieden een breed scala aan beeldvormende en laboratoriumdiensten, zoals röntgenfoto’s, MRI-scans, en bloedonderzoeken. Deze diensten zijn essentieel voor het stellen van nauwkeurige diagnoses.

Locatie en bereikbaarheid

Het ADRZ in Goes is centraal gelegen en gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Het adres van het ziekenhuis is ‘s-Gravenpolderseweg 114, 4462 RA Goes.

Met de auto

Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar voor patiënten en bezoekers. Het ziekenhuis heeft een eigen parkeerterrein waar je voor een redelijke prijs kunt parkeren. Volg de borden naar de parkeerplaatsen bij aankomst.

Met het openbaar vervoer

Het ADRZ is goed bereikbaar met de bus. Verschillende buslijnen stoppen vlakbij het ziekenhuis, waardoor het gemakkelijk te bereiken is voor mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Tips voor Patiënten en bezoekers

Een ziekenhuisbezoek kan stressvol zijn, maar met de juiste voorbereiding kun je je ervaring zo aangenaam mogelijk maken. Hier zijn enkele tips voor patiënten en bezoekers:

Wat mee te nemen voor een ziekenhuisverblijf

  • Identificatie: Zorg ervoor dat je een geldig identiteitsbewijs bij je hebt, zoals een paspoort of rijbewijs.
  • Verzekeringsgegevens: Neem je zorgverzekeringspas en eventuele andere relevante documenten mee.
  • Medicatie: Vergeet niet om je huidige medicatie mee te nemen, inclusief een lijst van de doseringen.
  • Comfortabele Kleding: Breng comfortabele kleding en pyjama’s mee voor je verblijf.
  • Persoonlijke Verzorgingsproducten: Denk aan toiletartikelen zoals tandpasta, tandenborstel, shampoo en zeep.
  • Leesmateriaal en Elektronica: Boeken, tijdschriften, een tablet of een laptop kunnen helpen om de tijd te doden.

Voorbereiden op een afspraak

  • Noteer Vragen: Maak een lijst van vragen die je aan je arts wilt stellen om zeker te zijn dat je niets vergeet.
  • Neem Een Vriend of Familielid Mee: Een extra paar oren kan nuttig zijn om informatie te onthouden en ondersteuning te bieden.
  • Kom Op Tijd: Zorg ervoor dat je op tijd arriveert voor je afspraak om onnodige stress te vermijden.

Bezoekersinformatie

  • Bezoekuren: Controleer de bezoekuren van de afdeling waar je naartoe gaat. Verschillende afdelingen kunnen verschillende bezoekuren hebben.
  • Bloemen en Cadeaus: Hoewel bloemen vaak welkom zijn, zijn er afdelingen waar ze niet zijn toegestaan, zoals de intensive care. Controleer dit van tevoren.
  • Rust en Respect: Houd rekening met andere patiënten en het personeel. Probeer rustig te zijn en respecteer de regels van het ziekenhuis.

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in Goes is een toonaangevend medisch centrum dat hoogwaardige zorg biedt aan de inwoners van Zeeland. Met een breed scala aan specialisaties, moderne faciliteiten, en een gunstige locatie, is het ADRZ goed uitgerust om aan de gezondheidsbehoeften van de gemeenschap te voldoen. Door de tips en informatie in deze gids te volgen, kun je je voorbereiden op een zo comfortabel en stressvrij mogelijk ziekenhuisbezoek.

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Inhoudsopgave

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verwante Artikelen

Ontdek Artikelen die Aansluiten bij Jouw Interesses

Geschiedenis van Goes: Van kreekdorp tot stad

Goes, een charmant stadje op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Wat …

Bijzondere gebouwen in Goes: Een reis door de tijd

Goes, een charmante stad in het hart van Zeeland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. In deze blogpost nemen …

Airbnb in Goes: De ultieme gids voor een onvergetelijk verblijf

Goes, gelegen in het hart van Zeeland, is een stad die veel te bieden heeft voor bezoekers. Of je nu komt voor …

Postcodes in Goes: Alles wat je moet weten

Goes, een prachtige stad in het hart van Zeeland, is verdeeld in verschillende postcodegebieden die een cruciale rol spelen in de organisatie …