Evenementen in Goes: Wat je niet mag missen

Goes is een bruisende stad in Zeeland met een rijke geschiedenis en een levendige evenementenagenda. Of je nu een inwoner bent of een bezoeker, er is altijd wel iets te beleven. In deze blogpost bespreken we verschillende soorten evenementen in Goes, waaronder culturele festivals, markten, muziekoptredens en seizoensgebonden vieringen. We belichten enkele populaire evenementen, geven je data en locaties indien mogelijk, en bieden tips voor bezoekers. Lees verder voor alle details!

Culturele festivals

Goes Couture

Goes Couture is een jaarlijks mode-evenement waar lokale ontwerpers hun nieuwste creaties tonen. Het vindt meestal plaats in het voorjaar en trekt modebewuste bezoekers van heinde en verre. Verwacht een avond vol glamour met modeshows, muziek en afterparties.

Zeeland Nazomerfestival

Dit culturele festival markeert het einde van de zomer en biedt een breed scala aan theater, kunst en muziek. Het festival vindt plaats eind augustus en begin september op diverse locaties in Goes, waaronder het prachtige Slot Oostende.

Markten

Weekmarkt Goes

Elke dinsdag en zaterdag verandert de binnenstad van Goes in een levendige marktplaats. Hier vind je alles van verse groenten en fruit tot kleding en huishoudelijke artikelen. De markt is geopend van 08:00 tot 16:00 uur en is een geweldige plek om lokale producten te kopen en de sfeer van de stad te proeven.

Kerstmarkt

De jaarlijkse kerstmarkt in Goes is een magische ervaring. De markt vindt meestal plaats in december en biedt een scala aan kerstkraampjes, glühwein, kerstliederen en een schaatsbaan. Het is de perfecte plek om in de feeststemming te komen en unieke cadeautjes te vinden.

Muziekevenementen

Jazz by the Sea

Jazzliefhebbers mogen dit evenement niet missen. Jazz by the Sea brengt een week lang jazzmuziek naar verschillende locaties in Goes, van cafés en restaurants tot openluchtpodia. Het vindt meestal plaats in september en trekt zowel lokale als internationale artiesten.

Bevrijdingsfestival

Op 5 mei viert Goes Bevrijdingsdag met een groot muziekfestival. Het evenement vindt plaats op de Grote Markt en biedt een mix van live muziek, foodtrucks en activiteiten voor kinderen. Het is een geweldige manier om de vrijheid te vieren en te genieten van een dag vol entertainment.

Seizoensgebonden vieringen

Koningsdag

Koningsdag op 27 april is een van de grootste feestdagen in Nederland, en Goes is geen uitzondering. De stad kleurt oranje en biedt een scala aan activiteiten, waaronder vrijmarkten, kinderspelen en live muziek. De festiviteiten duren de hele dag en eindigen vaak met een knallend feest op de Grote Markt.

Sinterklaasintocht

De aankomst van Sinterklaas is een geliefde traditie in Goes. Elk jaar in november vaart de goedheiligman met zijn Pieten de haven van Goes binnen, gevolgd door een optocht door de stad. Kinderen kunnen hun schoen zetten en genieten van allerlei activiteiten en lekkernijen.

Tips voor bezoekers

Plan vooruit

Veel evenementen in Goes zijn populair en trekken grote menigten. Het is verstandig om je bezoek van tevoren te plannen, vooral als je van buiten de stad komt. Controleer de data en tijden van de evenementen en zorg ervoor dat je op tijd bent om een goede plek te bemachtigen.

Openbaar vervoer

Goes is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De stad heeft een treinstation en er rijden regelmatig bussen. Tijdens grote evenementen is het vaak handiger om het openbaar vervoer te gebruiken om verkeers- en parkeerproblemen te vermijden.

Lokale lekkernijen

Maak van de gelegenheid gebruik om de lokale Zeeuwse lekkernijen te proeven. Van verse mosselen en oesters tot de beroemde Zeeuwse bolus, er is genoeg om van te genieten tijdens je bezoek aan een evenement in Goes.

Fotomomenten

Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon graag mooie foto’s maakt, Goes biedt tal van fotogenieke locaties. Breng je camera mee en leg de sfeer en de hoogtepunten van de evenementen vast.

Goes is een stad vol leven en biedt een scala aan evenementen voor iedereen. Of je nu geïnteresseerd bent in cultuur, muziek, markten of seizoensgebonden vieringen, er is altijd wel iets te doen. We hopen dat deze gids je helpt om je volgende bezoek aan Goes te plannen en te genieten van alles wat deze prachtige stad te bieden heeft. Veel plezier bij de evenementen in Goes!

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Inhoudsopgave

Verken de kracht van lokale reclame voor jouw bedrijf!

Ontdek hoe lokale reclame de groei van jouw bedrijf kan stimuleren door je onder te dompelen in deze boeiende wereld.

Verwante Artikelen

Ontdek Artikelen die Aansluiten bij Jouw Interesses

Geschiedenis van Goes: Van kreekdorp tot stad

Goes, een charmant stadje op het Zeeuwse eiland Zuid-Beveland, heeft een rijke en boeiende geschiedenis die teruggaat tot de 10e eeuw. Wat …

Bijzondere gebouwen in Goes: Een reis door de tijd

Goes, een charmante stad in het hart van Zeeland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur. In deze blogpost nemen …

Het ziekenhuis in Goes: Alles wat je moet weten

Het ziekenhuis in Goes, officieel bekend als het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ), speelt een cruciale rol in de gezondheidszorg van Zeeland. …

Airbnb in Goes: De ultieme gids voor een onvergetelijk verblijf

Goes, gelegen in het hart van Zeeland, is een stad die veel te bieden heeft voor bezoekers. Of je nu komt voor …